Sorsastuksen alkuun

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Suomijärven sorsakanta on noussut järven kunnostustoimien ja pohjapadon ansiosta. Suomijärven sorsakanta hyvä. Suomijärven alueelta pyydetty tehostetusti minkkiä tänävuonna. 

Suomijärvelle myydään sorsalupia vierasmetsästäjille.

Suomijärvelle myydään vuonna 2022  sorsalupia viimevuosien tapaan. Lupia myydään ST1-huoltoasemalla, Kyläkarviantie 27, Karvia. Luvan hinta on 40 eur (ainoastaan käteismaksu). Luvalla saa metsästää Suomijärvellä vesilintua 20- 22.8.2022 ja tämän jälkeen viikonloppuisin (la-su) syyskuun viimeiseen sunnuntaihin (25.9.2022) asti.

Huom! Järvialueelle meneminen 20.8. ennen klo 12.00 on ehdottomasti kielletty luvan peruuttamisen uhalla.aloitus

Suomijärvi on haasteellinen sorsastusjärvi. Järven keskiosa on avovettä ympäristön ollessa kortetta ja muuta järvikasvillisuutta. Kasvillisuuden sekaan on tehty uria, joita pitkin linnut pääsevät paremmin laskeutumaan ja nousemaan lentoon. Uria pitkin pääsee myös veneillä. Järven pinta-ala on 2,5 neliökilometriä ja rantaviivaa on 12,8 kilometriä.

Suomijärven kunnostamiseksi on viimevuosina tehty seuraavat toimenpiteet. Kattilajoen järvensuu on perattu 400 m:n matkalta kevättalvella 2011. Suomijoen pohjapato sekä pengertä on tehty Suomijoen suuhun 650 m:n matkalle ja padon taakse on tehty kuivatusoja kevättalven 2012 aikana. Järven vedenpinta on nyt noston jälkeen 25 cm korkeammalla kuin aiemmin. Kunnostustoimet parantavat järven tilaa niin vesilintujen kuin kalojenkin osalta.

Koska järvellä on paljon aluskasvillisuutta lintujen löytäminen muualta kuin avovedestä on enemmän kuin haastavaa ilman koiraa. Tämän vuoksi suosittelemme vähintään yhtä noutavaa koiraa metsästysryhmää kohden.

 

Jos olet ensimmäistä kertaa sorsastamassa Suomijärvellä niin selkein paikka lähteä liikkeelle on Tussarin pihasta. Katso ajo-ohjeet alta.

Lisätietoa sorsastuksesta Suomijärvellä saat lähettämällä kysymyksesi seuran puheenjohtajalle.

Ajo-ohjeita

Go To Top